понеделник, 18 юни 2018 г.

ВАЖНО ЗА "ВСЕНАРОДНО ВЕСЕЛИЕ"

Фотография: Славян Стоянов

Важни неща, които трябва да знаете относно "Всенародно веселие" с носия в местност "Авренска поляна" Белослав. 

1. Начало 10:30 ч. 23-24 юни, 2018 г. (събота-неделя).

2. Формата на събитието е ПИКНИК, веселие и танци! За това си носете одеяла или черги, където да седнете. При възможност си вземете чадъри или някакъв тип сенници. Около сцената няма сянка. Може да си носите собствена храна. Може да ползвате обезопасени скари. На място ще има и кетъринг- скара по стари хайдушки рецепти.

3. Тези, които ще остават през вечерта - вземете си допълнителни одеала. На поляната има обособено пространство за палатков лагер.   

4. На поляната ще бъде напръскано срещу комари и кърлежи, но въпреки това препоръчваме да си носите и собствени мазила и пръскала. Природа е, не очаквайте чудеса като липсата на комари, например. Такива със сигурност ще има!

5. Подробна програма на събитието може да видите ТУК

6. Записванията за конкурса за автентична носия ще се случват на щанда на организаторите веднага след 10,30 ч. до 14,00, когато ще започне конкурсът.

7. Участниците в програмата  - добре е да сте на поляната преди 10,30 ч. на 23 юни, събота.

8. Как да стигнете до поляната може да видите в следното видео:  От центъра ще има указателни табели до поляната.

9. Информация за транспорта от Варна до Белослав може да видите ТУК. Забележка: Частната автогара вече не съществува. Първа спирка на автобуса се явява тази пред самата централна автогара в посока центъра.

10. Избрали сме един по-свободен формат за провеждане на мероприятието. Единственото задължително условие за присъстващите ще бъде облеклото. Изискванията към него са следните:
 - автентична носия;
 - ансамблова / сценична носия;
- част или елемент от носия.

Носии може да наемете от "Магазин Хорце". Ето къде може да се свържете с тях: www.facebook.com/MagazinAtelieZaTancovoOblekloHorce

11. Занаятчии и търговци – добре е да сте на поляната на 23-ти поне от 9:30ч., за да разположите щандовете си в обособената търговска алея. Носете си маси, сенници, чадъри или шатри. Няма нужда от записване за участие на търговци. Ако предлагате тематични артикули към българския бит и фолклор - сте добре дошли! 
Тъй като самото събитие беше заложено под друга форма, задължителна такса за търговците няма да има. Все пак ще им дадем възможност да подкрепят организаторите финансово, които освен това събитие организират и Втори „Фестивал на шевицата“ на 8-9 септември тази година. Организаторите ще имат щанд, на който ще се предлагат рекламни материали за „Фестивала на шевицата“. 
За онези търговци, които имат доброто желание да ни подкрепят: отново на щанда на организаторите ще има кутия, в която може да оставите 10% от дневната си печалба или сума, която ви е на сърце. Всъщност, това касае всички участници в събитието. Никой няма да ви задължи да го сторите, това ще е единствено акт на вашата доброволна подкрепа и на благодарност за предоставеното ви пространство, аудитория и положените усилия от наша страна.


Събитието се случва със съдействието на ОБЩИНА БЕЛОСЛАВ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар